Spring runt historiska Rom

Posted in Löpning, Tips

we run Rome

Har ni hört talas om loppet We Run Rome? Inte? Nej det är inte så konstigt, för det är inte ett speciellt känt eller stort lopp. Det har inte samma proportioner som säg Boston Marathon eller Göteborgsvarvet. Men det har sin egen charm. Som namnet antyder så äger det rum i den italienska huvudstaden Rom.

Det som är lite häftigt med loppet är att det arrangeras på nyårsafton, mitt på dagen. Det är lite nytänkande, och ger oss i Sverige möjligheten att fira nyår i Rom. För min del kan jag inte komma på ett bättre sätt att fira nyår än att resa till Rom och springa We run Rome. Du väljer själv om du vill tävla eller inte, det finns även en ”utom-tävlan-klass”. Så du behöver inte ha någon tävlingspress om du inte vill det.

Loppet är tio kilometer långt och sträcker sig runt centrala Rom. Förbi det legendariska Colosseum, via Circus Maximus och Spanska trappan. Deltagarna får också springa på den ikoniska shoppinggatan Via del Corso upp till Piazza del Popolo. Hela tiden är du ett stenkast från andra kända platser som Fontana di Trevi och Pantheon, men lockas inte till att göra en avstickare. Fokusera på loppet så kan du ta sevärdheterna efteråt!

Sportföretag står bakom loppet

Bakom We Run Rome står sportföretaget Nike. De kräver ingen större presentation. Nike arrangerar en del lopp i världen och sponsrar många stora idrottsevenemang. De är ju annars kända för att tillverka löparskor och fotbollskor. Bland sina mer kända representanter finns Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic´. Två spelare som spelar i Nike fotbollsskor och dessutom tillhör den absoluta världseliten inom fotboll.

Så tillsammans med Nike så tycker jag att just du ska springa runt i en av världens mest fantastiska och ikoniska städer. We Run Rome erbjuder deltagarna att se Rom ur ett helt annat perspektiv än du i vanliga fall skulle se. Dessutom får du chansen att fira nyår i Rom, bara det är ju värt hela resan. Så boka din resa till Rom i december och så ses vi där! Rom byggdes inte på en dag, men du kan springa runt staden på en dag. Viva Roma.

Du kan läsa mer på We Run Rome’s officiella hemsida.