Träning ger bättre koncentration

Posted in Hälsa, Inspiration

hälsa träning

Att träning och hälsa går hand i hand har vi redan skrivit om. Men det finns många andra fördelar med att träna, inte minst de fysiska. För det är väl därför de flesta tränar, eller hur? Vi vill bygga muskler, få bättre kondition eller klara ett mål vi har satt upp. Det är dock bara en av fördelarna du får ut av att träna. På köpet får du dessutom bättre koncentration vilket gör att du kan klara av vardagen på ett mer fokuserat sätt.

Lite svett och rörelse kan göra underverk för dig och din kropp alltså. Kombinerar du dessutom detta med en bra och varierad kost så är du på god väg mot ett hälsosammare liv och en trevligare vardag. Var ska man börja någonstans då? Ja det är en himla bra fråga. Har man inte en vana att träna regelbundet så är det inte helt lätt att bara kasta in en ny rutin som man ska följa. Därför är det bra att köra igång lite sakta. Börja motionera mer i vardagen. Kanske kan du ta en promenad till jobbet eller matbutiken?

När du väl vant dig vid en regelbunden träning i lugnare former kan du börja trappa upp och inleda resan mot en bättre hälsa och positivare vardag. Det finns hemsidor där du får lära dig allt om hälsa och träning. Där kan du inspireras av andra att komma igång med träning och bli hälsosam. Du ska definitivt ta till alla tillgängliga knep för att hitta motivation och inspiration till att må bra. Börjar du må bra fysiskt så är också chansen stor att den mentala hälsan också stärks. Träning är nämligen en bevisad medicin emot psykisk ohälsa, i rimliga mängder vill säga.

Kosttillskottens för- och nackdelar

Men ska jag som amatör börja kasta i mig massa kosttillskott och liknande? Ja det är en bra fråga som många säkerligen ställer sig själva. Nej det ska du såklart inte göra på en gång. Börja med att få in rutinerna och ät varierad och god kost. När du sedan känner att du förändrat din vardag på det sättet så kan du börja fundera på tillskott. Men ät det inte bara för sakens skull. Gör en ordentlig undersökning av dina behov och kosttillskottet du funderar på. Är du verkligen i behov av det? Räcker inte din varierade kost till? Det är inget fel att äta kosttillskott, men gör det inte i onödan. Det är varken bra för dig eller plånboken.

Lycka till i ditt nya hälsosammare liv.