Ligapresentation – Premier League

Posted in Fotboll

Premier League

Chelsea är regerande mästare i Premier League och vi vet skrivande stund att så kommer det inte att vara i sommar när ligan är slut. Senast någon försvarade ligatiteln var just Chelsea för sex år sedan. Manchester klubbarna City och United som fortfarande värvar där dyrt är sugna på titeln. Arsenal är ett lag som slutat på tredje eller fjärde plats de sista åren och för tillfället så leder de ligan och ser ut att bli en riktig utmanare.

Liverpool har bytt manager från Brendan Rogers till Jörgen Klopp , men det ser inte ut som laget kan blanda sig in i toppstriden och får nog sikta in sig på en 5-7 plats. Everton och Tottenham ångar på i ligan och det är inte omöjligt att Tottenham på allvar kan hota om Champions League platserna i år.

Botten av tabellen

I botten av tabellen kommer vi nog att hitta nykomlingarna Bournemouth och Norwich. Det brukar alltid finnas ett överraskningslag och just nu är det Leicester och även Watford. Bournemouth har i Eddie Howe en av lagets mest intressanta tränare och av många tippad att ta över ett av storlagen i framtiden. 

Det går fort, mycket fort i Premier League

Den engelska ligan lyfts ofta fram som den mesta intressanta i världen. Detta trots att de största spelarna numera oftast återfinns i Real Madrid, Bayern München och Barcelona. Men intensitet och England har blivit synonymt med den moderna fotbollen. Premier League varit bäst på att paketera sin produkt. Här finns historierna, de hängivna supportrarna, pengarna och fotbollsmatcher i världsklass. Förra året tecknade klubbarna ett nytt tv-avtal värt över fem miljarder pund. Summor som garanterar att de engelska klubbarna kommer att fortsätta att betala de högsta lönerna i världen.

Vi har redan sett mittenlag i Premier League snuva italienska topplag på spelare. Frågan är bara när de allra största spelarna börjar dyka upp i ligan. Det har talats om en återkomst för Cristiano Ronaldo till Manchester United. Kanske får vi även en dag se Leo Messi en regnig söndagskväll i Stoke.