Att komma igång med boxning

Posted in Idrott

Funderar du på att börja med boxning? Allt fler har fått upp ögonen för vilken effektiv träningsform det är. Förutom att träna styrka och kondition över man även upp kroppens smidighet och balans.

I boxning använder man sig av hela kroppen och inte bara av armarna. Ett gott fotarbete är en viktig faktor i att bli duktig på boxning. De snabba explosiva slagserierna gör att kroppen tränas på ett bra sätt. Men hur kommer man egentligen igång?

Köp av boxningshandskar

Att köpa boxningshandskar kan vara en bra början om man fått upp ett intresse för boxning. Det finns då ett antal faktorer att ta hänsyn till. Ett av de val man ställs för är huruvida boxningshandskarna ska vara gjorda av äkta läder eller en konstgjord motsvarighet. Mer om detta kan läsas på nischade sidor, så som Boxningshandskar.nu. Detaljerad information kan hittas på andra håll, men kanske främst hos Svenska boxningsförbundet.

Som nybörjare kan det vara bra att köpa konstgjort läder, eftersom de ofta är billigare. När man sedan vet att man vill fortsätta, eller åtminstone om man ska börja tävla, är det hög tid att köpa ett par boxningshandskar av äkta läder.

Något annat som är bra att hänsyn till är huruvida de ska vara med kardborre eller snöre. Som nybörjare är kardborre bättre i nästan alla fall. För snörade boxningshandskar krävs hjälp av en annan person, som kan knyta åt dem ordentligt medan du har dem på dig.

Kontakta en klubb

Att hitta en boxningsklubb är ofta enkelt om man bor i en stad. Bor man mer avlägset kan man dock behöva resa en bit för att börja träna med andra. Om du väl har hittat en boxningsklubb brukar det gå bra att träna gratis en gång. På så vis förbinder du dig inte till något, utan kan helt enkelt testa på och se om det är något för dig. Till skillnad från till exempel löpning är det något man behöver göra med andra för att få ut så mycket som möjligt av träningen. Givetvis går det att köra säckträning själv, men att sparra är ofta det som lockar folk till att börja med boxning.