Fotbollsligorna i Europa går in på slutspurten

Posted in Fotboll

Fotbollsligor

Vi går snart in i mars och de europeiska fotbollsligorna går sakta mot sitt slut. Även om det är många matcher kvar att spela och massvis med poäng att kriga om så börjar man se lite tendenser hur de europeiska toppligorna kommer sluta. Några är vidöppna och många lag kan vinna, Premier League till exempel. Samtidigt har vi franska ligan där Zlatan Ibrahimovic och hans Pars Saint Germain i praktiken verkar ha avgjort ligan redan.

Engelska Premier League

Fotbollseuropas största skräll Leicester City fortsätter tuffa på som tåget och leder fortfarande Premier League. Två poäng bakom jagar Londonklubbarna Arsenal och Tottenham. Kommer Leicester orka behålla ledningen i dem tolv matcher som är kvar av säsongen? Tveksamt. Arsenal känns starka och får de vara skadefria så ska de nog fixa titeln. Dock kan vi nog snart räkna bort Manchester United och klubbarna under från titelracet.

Spanska La Liga

I Spanien ser allt ut som vanligt i toppen. Det handlar om tre klubbar som vanligt. Barcelona leder i skrivande stund med 8 poäng (och en match mer spelad) över Atletico Madrid. På tredje position hittar vi Real Madrid som har en poäng mindre än lokalkonkurrenten. Det är nog inte långt kvar innan vi kan räkna bort Madridklubbarna från striden om ligasegrarna. Vi vet ju av erfarenhet att klubben från Katalonien sällan tappar poäng.

Franska Ligue 1

Paris SG kör på som tåget i Frankrike och är efter 27 matcher fortfarande obesegrade. De leder ligan med smått otroliga 24 poäng redan. På andra plats hittar vi Monaco, men det ska till fotbollshistoriens största mirakel om inte PSG ska ta hem titeln. Extra kul är att svenske Zlatan Ibrahimovic leder skytteligan på 23 mål (10 mål ner till tvåan) och gör en av karriärens bästa säsonger.

Italienska Serie A

I Italien är det fortfarande vidöppet i toppen. Tre-fyra lag skulle fortfarande kunna vinna Serie A. Just nu innehar Juventus förstaplatsen (58 poäng)med två poäng ner till Napoli, som dock har en match mindre spelad. Sedan har vi Fiorentina på 52 poäng på tredjeplatsen. Det kommer bli ett krig in i det sista mellan Juventus och Napoli, som givetvis är taggade på sin första ligatitel sedan Maradonas glansdagar.

Tyska Bundesliga

I toppen av Bundesliga ser det ut som det brukar. Giganterna Bayern Munchen leder med åtta poäng ner till Dortmund. Efter det så är det ett jätteglapp ner till trean Hertha Berlin. Inte mindre än 15 poäng skiljer lagen emellan. Dock kommer det bli hård kamp om Champions League-platserna då även Leverkusen, Mönchenglabach, Schalke och Mainz är nära topp 4 och nosar.

Är du sugen på att åka ner i Europa och titta på slutspurten i toppligorna? Du ska verkligen ta chansen om du får den. Att se världsfotboll på en arena som tar in 60 000 åskådare är en upplevelse och ett minne för livet. Du kan köpa biljetter på flera håll och det finns gott om återförsäljare. Vi rekommenderar www.fotbollsbiljett.com om du ska köpa biljetter till toppligorna. Se till att stötta ditt lag nu när de kämpar om placeringarna i slutspurten av ligorna.