Dem här lagen tror vi vinner de europeiska toppligorna

Posted in Fotboll, Lagsport

beckham

Det som följer är vår högst subjektiva gissning och spekulation kring vilka som vinner ligan i Europas största fotbollsligor. Håller ni inte med oss? Antagligen inte. Det är ju just så som fotboll funkar.

Engelska Premier League

Idag spelades Merseyside-derbyt och Liverpool vann med 3-1. Premier League är en fantastiskt liga. Här tror vi att det till slut blir Chelsea som tar hem ligan. De har lett nästan hela vägen från start och även om det är en liten formsvacka för London-klubben nu, så ska det nog räcka hela vägen.

Italienska Serie A

Här blir det som vanligt Juventus som plockar hem den där åtråvärda pokalen. I skrivande stund har tvåan AS Roma åtta poäng upp till Juve. Och trots att det är 9 matcher kvar att spela så blir det tufft för Rom-klubben att ta ifatt.

Spanska La Liga

Här blir det Los Blancos från huvudstaden som tar hem La Liga. Real Madrid har gått från klarhet till klarhet under säsongen och har stundtals spelat sin allra bästa fotboll. Zinedine Zidane kommer med stor sannolikhet ta La Liga-troféen tillbaka till Madrid.

Franska Ligue 1

I Frankrike är det för en gångs skull lite jämnt. Monaco leder ligan med två poäng för Paris Saint Germain som vunnit de senaste fyra åren. Spännande värre. Dock så tror vi att rutin och erfarenhet vinner i det långa loppet, och då vinner PSG. Men det kan nog dröja till den sista omgången.

Tyska Bundesliga

Är det världens mest förutsägbara liga? Här leder Bayern Munchen med 13 poäng efter 26 omgångar. Jag tror inte vi behöver säga mer här.